افسر ایمنی، بر شرایط ایمن مجموعه خود کاری نظارت دارد و تمامی ریسکهای شناسایی شده ایمنی را شناسایی میکند و البته مخاطراتی که این ریسکها برای سلامتی کارکنان یا تأسیسات مجموعه بههمراه دارند را، بررسی مینماید. سپس با انجام اقدامات لازم و کنترل این مخاطرات و تهدیدات، ریسک بروز هرگونه حادثه را به حداقل ممکن رسانده و در جهت کاهش خسارات مالی، جانی و زیست محیطی اقدام میکند. این موارد در مجموع به افزایش راندمان کاری و حفظ منابع مجموعه کمک خواهد کرد. افسر ایمنی، شخص واجد شرایطی است که تخصص او توسط مدیریت ارشد مجموعه احراز شده و وظایف خود را براساس شرح وظایف مشخص شده در استانداردهای جهانی انجام میدهد. افسر HSE بر اجرای سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت شغلی و محیط زیست (HSE) نظارت کرده و هماهنگیهای لازم در خصوص سیاستهای HSE را برقرار میکند.
مهارتهای مورد نیاز افسر ایمنی
از الزامات افسر ایمنی، سابقه کار مرتبط و گذراندن دوره های آموزشی ایمنی، تخصص و تسلط در حوزه ایمنی و HSE است.
افسر ایمنی نیاز به مهارتهای زیر برای انجام وظایف مشخص شده برای این موقعیت شغلی دارد:
– داشتن قدرت تفسیر و بیان قواعد عملیات کاری
– آشنایی با سایت های تخصصی مانند EPA , OSHA
– تسلط بر روشهای ارزیابی ریسک
– تسلط بر الزامات ایمنی مرتبط با فعالیت مجموعه کاری
– تسلط بر قوانین محیط زیست مرتبط با فعالیت مجموعه کاری
– تسلط بر روشهای اطفاء حریق و …
درواقع افسر ایمنی نیاز به تجربه لازم برای تأمین ایمنی و بهداشت کارکنان، تضمین ایمنی محیط کار، ارائه توصیهها و اقدامات ایمنی لازم، پیش بینی و کنترل شرایط خطرناک و ناایمن و نظارت بر حسن اجرایی تمامی این امور را دارد. همچنین مشارکت در سازمان برای رعایت و اجرای مسائل بهداشتی و ایمنی را برقرار کند. این تجربه و تسلط نیز با آموزش HSE و دوره های ایمنی بهدست خواهد آمد.
بهطور کلی، جهت اشتغال در حوزه ایمنی و HSE، تجربه، تسلط، دوره های آموزشی گذرانده شده و تخصص همواره در اولویت قرار دارد. بههمین دلیل درمورد افسر ایمنی، بهرهبردن از یک کارشناس رشتههـای مـرتبط با ایمنی را توصیه میکنیم.در این مقاله قصد داشتیم شما را با شغل افسر ایمنی و وظایف آن در صنایع آشنا کنیم جهت آشنایی با شرح وظایف دقیق افسر ایمنی وارد لینک زیر شوید:
- ۰۱/۰۶/۱۵